Zmęczony przemysłowym chlebem? Wybierz rzemieślniczą piekarnię

Zmęczony przemysłowym chlebem? Wybierz rzemieślniczą piekarnię

www.piekarniapochopien.com

Chleb to jeden z najistotniejszych składników codziennego jadłospisu. Spożywamy go naprawdę dużo, więc najlepiej, kiedy okaże się on pierwszego gatunku. Nic więc dziwnego, że wytwarzane przemysłowo chleby tracą ostatnimi czasy klientów – są niesmaczne, a po paru dobach są już niezdatne do zjedzenia. Na naszym rynku ostatnio naprawdę często spotkać można natomiast produkty wypiekane klasycznymi metodami i pozbawione chemicznych domieszek poprawiających ich trwałość. Czemu warto je kupować? Jak one powstają? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?

Jakie pieczywo proponuje nam tradycyjna piekarnia?

Jak nietrudno się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (jak przykładowo Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, chociaż możemy kupić także wypieki drożdżowe. Poza tym klienci rzemieślniczych piekarni często kupują chleby, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – między innymi obwarzanki. Rzemieślnicze chleby zawierają nierzadko też rozmaite nasiona lub przetworzone owoce.

Atuty chlebów z rzemieślniczej piekarni

Powodem popularności tradycyjnego chleba jest zwłaszcza jego smak – pod tym względem wypada dużo lepiej niż chleby przemysłowe. Atutem opisywanego chleba okazuje się też jego różnorodność – wśród setek gatunków wszyscy klienci znajdą produkty dostosowane do swoich potrzeb. Nie sposób nie wspomnieć też tego, iż wypieki, które proponuje tradycyjna piekarnia są o wiele zdrowsze, gdyż nie dostarczają niebezpiecznych dla naszego organizmu syntetycznych ulepszaczy.

Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: biuro@piekarniapochopien.com