Jakie składniki zawiera pieczywo?

Jakie składniki zawiera pieczywo?

zobacz pieczywo

Pieczywo jest podstawą jadłospisu człowieka w naszej tradycji. Jest wyrabiane z mąki, soli, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, takich jak słonecznik, mak lub sezam.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane wypieki długo pozostaną świeże.
Z wyśmienitych wypieków i niezwykłej troski o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję najwyższej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: biuro@piekarniapochopien.com